Aventuri, Noutăți, Timp Liber

Reîncarcă-ți bateriile în cel mai nou loc de glamping din Romania

Majoritatea dintre noi ne petrecem cea mai mare parte a zilelor la birourile noastre și nu putem petrece mult timp afară. Indiferent de stilul de viață, natura ne oferă cea mai bună oportunitate de restart, mediul perfect pentru relaxare și opțiuni diverse pentru activități pline de adrenalină.

 

Dintotdeauna energia din natură ne-a atras înspre locurile curate pentru a ne reîncărca bateriile. Petrecem mult timp în inima orașelor, care aparent ne satisfac toate nevoile. În esență aici, ne descărcăm de energie, preluăm din energiile celorlalți, blocăm energia pământului cu prea mult asfalt iar apoi simțim nevoia de a ne reenergiza într-un mod natural căutând spații pline de verdeață, soare, liniște și relaxare deplină.

 
 Dacă și corpul tău îți transmite discret că ai nevoie de o pauză de la ritmul alert al zilelor de lucru, vino să descoperi Grădina Ielelor, un complex care îmbină conceptul de glamping cu experiența de a fi în mijlocul unui parc dendrologic.

Grădina Ielelor este singurul loc de camping și glamping complet off-grid din România

La poalele Munților Făgăraș, la 2 km de zona turistică Sâmbăta de Sus, Grădina Ielelor te așteaptă să îți încarci bateriile. Conceput pentru a oferi opțiuni variate de a petrece timp afară, în aer curat, aici găsești un spațiu de 60.000mp, parcelat in 3 zone distincte: camping, spațiu evenimente și glamping. 

 

Gândit cu grijă pentru mediu și respect pentru natură, spațiul pentru camping de la Grădina Ielelor este împrejmuit în totalitate, pentru un plus de siguranță, dispune de canalizare proprie și stație de tratare a apelor reziduale care se asigură că nici un strop din apele menajere nu ajunge în pânza freatică și nu afectează râurile din zonă, și este iluminat perfect cu ajutorul sistemului solar care ne ajută să folosim electricitatea în mod sustenabil.

 


Fiecare aspect a fost gândit în așa fel încât să te poți bucura de cele mai bune condiții de confort, dar și de liniștea naturii, cu respect și responsabilitate față de tot ce este în jurul nostru. 

Este esențial, pentru tine și sănătatea ta, să petreci suficient timp afară

Natura este tratamentul de care ai nevoie atunci cand ești prea solicitat de sarcinile din fiecare zi, când somnul îți este afectat de multitudinea de stimuli care îți cer să fii mereu în stare de alertă și pentru a te asigura ca metabolismul tău este pregătit să te protejeze de îmbolnăviri.

 

Ai observat vreodată cât de bine te simți imediat ce faci o plimbare chiar și în parc sau petreci timp în pădure? Acest lucru se datorează faptului că ai, la fel ca toate celelalte ființe, o legătură incontestabilă cu natura. În mod ideal, ne-am petrece măcar o parte din zi în exterior, sub razele soarelui sau expuși la aer curat. Știm că nu poți face asta în fiecare zi, dar o pauză de la viața în ritm alert te va ajuta să fii mai productiv, și să ai grijă de sănătatea ta fizică și psihică. 

 

De exemplu, publicația Huffington Post menționează într-unul dintre articolele sale faptul că timpul petrecut în natură sporește funcțiile creierului, crescându-ți chiar și capacitatea de concentrare, dar și latura creativă. De aici vine sentimentul vitalizant și feeric atunci când te afli în mijlocul naturii, devenind chiar deschis spre activități noi, creative. Pe lângă asta devii mult mai fericit, iar binecunoscutul stres se ameliorează simțitor doar dacă privești o zonă verde sau faci o plimbare într-un cadru natural. 

 

În același timp, printre multiplele beneficii de care vei avea parte în Grădina Ielelor, spații generoase de campare, băi curate, iluminat, te vei bucura și de o relaxare profundă în hamac sau în foișorul amenajat pentru a profita pe deplin de frumusețea naturii la umbră și a beneficia de toate avantajele pe care aceasta ți le oferă din punct de vedere vizual și vibrațional.

 

Respirarea aerului proaspăt permite organismului să absoarbă fitoncidele, care au proprietăți antibacteriene și antifungice, în timp ce expunerea la lumina soarelui permite organismului nostru să absoarbă vitamina D. Timpul petrecut în natură ne face să fim mai sănătoși și mai relaxați.

Zero șanse să te plictisești

În Grădina ielelor, te poți relaxa la umbra destinată zonei tale de campare – fiecare spațiu alocat unui cort sau unei rulote este suficient de generos cât să îți asigure intimitate – poți savura liniștea naturii, sau îți poți petrece seara lângă foc, la una dintre vetrele supraterane sau subterane.

 

Însă dacă aerul curat îți dă prea multă energie, poți să o consumi cu o serie de activități:

  • Hai hui pe drumuri de munte

Vrei să faci mișcare, să explorezi natura, să te bucuri de peisajele pitorești autentice ale munților noștri? Grădina Ielelor este punctul de plecare pentru o serie de trasee montane, de diferite dificultăți. Citește mai multe despre drumețiile montane în care te poți aventura plecând de la Grădina Ielelor aici.

  • Pedalând pe trasee de biciclete
  • Călărind la herghelia din Sâmbăta de Sus – casa ultimilor lipițani ai României
  • Vizitând bisericile și obiectivele turistice din zonă

Valea Sâmbetei, Mănăstirea Brâncoveanu, Castelul Brâncovenesc, dar și chilia Părintelui Arsenie Boca, aflată în munții Făgăraș, pe Valea Sâmbetei, aproape de Cabana Sămbăta, obiective turistice încărcate de istorie și pitoresc.

  • Escaladând impresionantul Transfăgărășan
  • Luând un shot de adrenalină la parcul de tiroliene din zonă. Găsești aici și panou de escalada pentru adulți și copii

Slabe șanse să nu poți dormi când ești musafir în Grădina Ielelor. Dacă aerul tare, de munte, nu te ajută să adormi rapid la sfârșitul zilei, multitudinea de activități disponibile te vor face să te așezi în pat doar când rămâi fără energie.

Plimbări cu trăsura sau ATV, seri tematice la stâne și lecții de yoga retreat; pescuit sportiv, în lacurile Grădinii, poligon airsoft și bătălii airsoft, pentru cei care se cred Rambo și vor s-o demonstreze. 

Soluții ingenioase de consumat timpul liber și caloriile, de simțit bine și de explorat natura.

Nu uita de rezervare

Vara, grădina e plină de oameni activi, pregătiți pentru explorare.

Știm că ți-am stârnit curiozitatea, așa că ne poți suna oricând pentru o rezervare sau poți să o faci singur online, unde te așteaptă tarife preferențiale: https://gradina-ielelor.ro/